eide barneskole

1. pris i pre-kvalifisert konkurranse, Hustadvika kommune

Vårt team bestående av Christie AS, Ola Roald Arkitektur AS / STREKEN AS, Hagen Landskap og Bar Bakke AS vant konkurransen.

Eide barneskole er en grønn skole – i bokstavlig og overført betydning.
Den grønne skolen blender inn i omgivelsene og erstatter det terrenget vi tar bort.

Det grønne symboliserer de unge spirene som går på skolen og vokser opp til forstandige mennesker.

Det grønne beskriver også selve huset som bygges på en måte som ivaretar natur og miljø på best mulig måte; bl.a. gjennom gjenbruk og byggematerialer med lavt CO2-avtrykk.

Menneskelig målestokk, identitet og trygghet.

Å skape gode rom å være i og bevege seg gjennom, både ute og inne, er det sterkeste virkemiddelet i arkitekturen. Vårt forslag viser et nybygg som er nedskalert i mindre bygningsvolum og som på den måten gir en menneskelig målestokk tilpasset barna. Volumene skaper nye og intime uterom og rom inne, samtidig som de forskjellige trinnarealene tydelig defineres og får identitet, som igjen bidrar til trygghet og tilhørighet.

Lekent og lunt i storslagen natur!

Forslaget skaper lekne vandringer gjennom bygget og mellom etasjene, med mye og spennende dagslys, samtidig som bygget hele tiden åpner seg mot den storslagne naturen. Byggets grønne profil viser respekt for naturen og at vi gjør det beste for å bygge på dens premisser. På denne måten ligger det et pedagogisk budskap i selve bygget og uteanlegget, til inspirasjon for både barn og voksne.

Neste
Neste

Hytter på Smøla